Bonnier Broadcasting - vi samlar Sverige

Om Bonnier Broadcasting

Bonnier Broadcasting är ett av Nordens största tv-bolag och består av TV4-Gruppen, C More och den finska motsvarigheten MTV. Tillsammans driver och leder vi den snabba utvecklingen av rörlig bild på alla plattformar.

Det högkvalitativa innehåll som TV4 och C More levererar till tittarna och användarna gör oss mer relevanta i dag än någonsin tidigare. I en tid när alla tittar helt på sina egna villkor skapar vi innehåll och tjänster som berör och engagerar – och som samlar Sverige.

Bonnier Broadcasting är det affärsområde inom mediekoncernen Bonnier AB som under många år drivit arbetet med tv och rörlig bild. Från att vi som första marksända reklamkanal ritade om det svenska tv-landskapet i september 1990, till att vi i dag skapar Sveriges bästa tv-upplevelser på alla plattformar, och sätter användarna i fokus för allt vi gör. Den 1 september 2016 bildades ett nytt moderbolag med samma namn, under ledning av vd Casten Almqvist. Här samlas centrala funktioner för hela affärsområdet: innehållsproduktion, teknikutveckling, marknadsföring, ekonomi och juridik.

TV4, C More och MTV ingår

I Sverige består Bonnier Broadcasting – utöver moderbolaget – organisatoriskt av de två affärsenheterna reklam-tv (TV4 AB) och betal-tv (C More Entertainment AB). Inom TV4-Gruppen ryms alla TV4-kanalerna, TV4 Play samt övriga reklamfinansierade tjänster, som Fotbollskanalen, Köket och ENT. Inom C More ryms såväl landets snabbast växande streamingtjänst som ett stort antal betal-tv-kanaler.

Bonnier Broadcastings nyhetsverksamhet producerar och levererar sport- och nyhetsinnehåll till systerbolagen TV4 och C More. Finska MTV utgör också en del av organisationen, och rymmer såväl ett fri-tv-erbjudande, som betal-tv-tjänsten C More och nyhetsproduktionsbolaget Mediahub.

Moderbolaget Bonnier Broadcasting AB har omkring 600 anställda, som jobbar med gemensamma frågor som teknik, programbeställningar, inköp, sport- och nyhetsproduktion, ekonomi, HR, strategi, kommunikation och marknadsföring. Försäljning utförs inom de två affärsdrivande dotterbolagen TV4 och C More, och allt programinnehåll utom nyheter och sport produceras av externa produktionsbolag.

Reklam-tv – TV4

TV4 har levererat engagerande nyheter, storslagen underhållning med bredd och kvalitet, direktsänd sport och högklassigt drama till hela Sverige i över 25 år.

När TV4 startade sina sändningar den 15 september 1990 var målet att utmana public service-monopolet med en nyskapande och modern kommersiell tv-kanal. Det lyckades. TV4 blev snabbt populärare och tittarsuccéerna avlöste varandra. I slutet av 1990-talet blev TV4 landets största tv-kanal. Och det är en position som TV4 behållit i sin målgrupp 15-64 år.

I dag är TV4-Gruppen så mycket mer än det. Med en stor mängd tv-kanaler och andra tjänster, inte minst när det gäller tv på nya plattformar, är TV4-Gruppen i dag ett komplett tv-hus fyllt av möjligheter för såväl medarbetarna som tittare, annonsörer och samarbetspartners. TV4 Play är den största inloggade svenska tv-tjänsten, och TV4-Gruppens innehåll underhåller, informerar och engagerar tittare och användare på alla plattformar, dygnet runt.

TV4 har strax under 200 anställda på sex orter. Majoriteten sitter på Gärdet i Stockholm, resten är baserade i Sundsvall, Malmö, Göteborg, Karlstad och Halmstad.

Vd för TV4 AB är Casten Almqvist och operativ chef/COO är Mathias Berg.

Till TV4-Gruppen

TV4-Gruppens varumärken och tjänster

TV4.se
TV4 Play
Fotbollskanalen
Köket
Woo

Betal-tv – C More

Affärsenheten betal-tv inom Bonnier Broadcasting är organiserat i bolaget C More Entertainment AB och driver varumärket C More, som är den ledande premiumleverantören av svenskt drama och sport samt film och serier i Norden, både med sin streamingtjänst och med ett stort antal betal-tv-kanaler.

Hos C More finns stora svenska originalserier som Modus, Farang, Beck och Gåsmamman samt film från alla betydande bolag: Fox, MGM, Paramount, Universal, Sony och Warner. C More har mer svensk film än någon annan kommersiell aktör, bland dem såväl Svensk Filmindustris premiärfilmer som ett omfattande urval av deras svenska storfilmer. Tv-serier från bland andra HBO, Cinemax, AMC, Starz och Sundance TV, och en rad kvalitativa barnprogram, finns också i utbudet.

I C Mores sportutbud ingår utöver samtliga matcher i Hockeyallsvenskan och SHL även alla matcher i Allsvenskan och Superettan i fotboll, och speedway, golf och tennis.

C More har ett 30-tal anställda, och ett stort antal i den gemensamma funktionerna på Bonnier Broadcasting jobbar  med C Mores tjänster.

Mathias Berg är operativ chef för affärsenheten betal-tv inom Bonnier Broadcasting.

Till C More

Finska verksamheten – MTV

Den finska delen av Bonnier Broadcasting organiseras med MTV som huvudman för betal-tv och reklam-tv, där ca 180 personer jobbar, och produktionsbolaget Mediahub, med ett 80-tal anställda som producerar nyhets- och samhällsprogram.

Jarkko Nordlund är vd för MTV. MTV startade redan den 29 april 1957, under namnet Oy Mainos-TV-Reklam Ab, och var därmed ett av Europas första kommersiella tv-bolag.

Till MTV

Övrigt

Ett stort antal medarbetare utför dessutom olika uppdrag åt Bonnier Broadcastings kanaler och plattformar. Räknar man in alla inom tv-branschen som på något sätt arbetar för TV4, C More eller MTV under ett år sysselsätter vi åtskilliga tusen personer.

Press

C More visar över 100 timmar golf under US Masters 2018

2018-03-16 Foto: C More Nu är det klart att C More säkrat sändningsrättigheterna till årets första golfmajor, US Masters 2018. Tävlingen spelas på klassiska Augusta National Golf Club i Georgia, USA mellan 5-8 april.  C More visar över 100 timmar golf med experter...

Rekordresultat för TV4

2018-02-13 TV4-Gruppen gör ett nytt rekordår, med ett operativt resultat på 1 022 MSEK (734 MSEK 2016). Bakom rekordresultatet ligger de senaste årens konsekventa investeringar i svenskt kvalitetsinnehåll inom alla genrer. Den långsiktiga satsningen på total-tv – där...

Årsrapport Bonnier Broadcasting 2017

2018-02-13 Årsrapport Bonnier Broadcasting 2017Stockholm den 13 februari 2018 REKORDRESULTAT FÖR TV4 Bonnier Broadcasting redovisar ett operativt resultat för 2017 på 423 MSEK (373 MSEK 2016), med en omsättning på 7 497 MSEK (7 397 MSEK 2016). TV4 AB nådde sitt...

Ledning och organisation

Affärsområdesledningen består av Bonnier Broadcastings och TV4:s vd Casten Almqvist och chefer från de olika affärsenheterna och från de gemensamma funktionerna. I ledningen sitter  Mathias Berg, operativ chef (COO) Bonnier Broadcasting med affärerna TV4 och C More, innehållsdirektör Åsa Sjöberg, teknikdirektör Henri Caddeo, ekonomidirektör Eva-Lotta Malmfält,  kommunikations- och hr-direktör Åsa Barsness, strategichef Philip Lindqvist, chefsjurist Ulrika Jensen och MTV:s vd Jarkko Nordlund.

I styrelsen sitter Bonniers vd Tomas Franzén (ordförande) samt Bengt Braun, Göran Öhrn, Jan Lund samt arbetstagarrepresentanterna Cecilia Renström Suurna (SJF), Linda Sandman (Unionen) och suppleanterna Tobias Jedeskog (SJF) och Maria Ljunggren (Unionen)

Så här är Bonnier Broadcasting organiserat

Presskontakt

jennifer

Jennifer McShane

Kommunikationschef Bonnier Broadcasting

Malin Willers

tf Presschef Bonnier Broadcasting

johan

Johan Gustafsson

Kommunikationschef 
företagsfrågor

magnus

Magnus Törnblom

Presschef företagsfrågor

Tegeluddsvägen 3-5